Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

Az én COVID sztorim

2022. február 20. - lódoktor angliában

Elindult egyszer az új vírus Vuhanból és végigvágtázta a globus szinte minden pontját sok millió embert megbetegítve  és sajnos nem keveset megölve az elmúlt két évben minden kontinensen megjelenve.

Jött, terjedt és győzött, aztán lassan felocsúdott a világ, megindultak a vakcinafejlesztések majd extra rövid idő alatt eleddig nem látott módon rövid kipróbálás után bevetésre is kerültek a vakcinák, hogy meg lehessen fékezni a vírus tombolását. Minden ország vezetése különböző módon jól, rosszul vagy minősíthetetlenül rosszul kezdte el kezelni a járványügyi helyzetet. Telt az idő, egyre több ember kapott már vakcinás védettséget majd az ismételt oltások után egyre stabilabb védettséget. A corona-vírus pedig ahogy az a vírusok bizonyos fajtáira jellemző elkezdett változni, új típusok, szubtípusok jelentek, jelennek meg.

Január végéig életkoromnak megfelelően már két Astra Zeneca és egy Pfizer oltás adta védettséggel éltem életem. A járvány megjelenésétől kezdve megállás nélkül dolgoztam folyamatosan alkalmazkodva az angol kabinet által javasolt keretek között. Kezdetben a kliensek a parkolóban megvárták míg elláttuk négylábú kedvenceiket, maszkkal az arcunkon, egy ideig még műanyag arcvédővel kombinálva. Lassan már csak a szemek és szemrezdülések alapján voltunk azonosíthatók. Szerencsére fertőződés és betegség nélkül ment az idő a rendelőben úgy, hogy napi 15-25 beteget láttunk, látunk el.

Eltelt Január utolsó hete is,végre itt a hétvége. Szombaton még munka, aztán vasárnap irány Brighton.

Ragyogó napsütés, kellemes hőmérséklet. Vica lányommal, aki átkelve az óperencián elkezdte új életét Londoni munkahelyen, egyenlőre nálunk lakva, míg saját bérleményt talál. A parton rengeteg jókedvű ember, párok hetero vagy homo összeölelkezve teljesen természetes módon élvezve életüket. Pár helyen zene szól, kipirulva megy a zumba vagy éppen más tánc. Kicsit arrébb petang-oló csoportok próbálják képességüket. A mólón friss, tengeri szél hoz kellemesen sós, párás fuvallatot. Az utolsó friss osztrigát is eladták a parti helyi halászok által üzemeltetett pici étteremben. No majd legközelebb, de már éhesek vagyunk és lányon régóta vágyakozik fish and chips-re, hát keresünk egy helyet. Közvetlen a parton a mólóra rálátással meg is találjuk az éttermet, ahol rendelünk, majd kis idő múltán érkezik is az étel.

Életemben nem ettem még ilyen ócskán elkészített halat itt a szigeten, olajban úszott, a chips kemény, de éhesek vagyunk. A mellettünk leült lengyel család szinte hozzá sem nyúlva hagyta ott az ételt. Legyűrtük, mert kopogott a szem az éhségtől, de nem esett jól. A nagy séta, majd a nem jól sikerült ebéd után visszasétálunk a parkolóhoz majd irány haza. Hazaérve a gyomrunk még igen nehéz, az én fejem kicsit elnehezült, kapar a torkom.

Hétfő reggelre úgy érzem az orrom mint mikor úszáskor víz megy át rajta, a torkom még kapar, a közérzetem pocsék. Tél végi enyhe megfázásnak gondolom de a helyzetre való tekintettel és a biztonság kedvérét egy lateral flow tesztet elvégzek. Én lepődök meg a legjobban a két csíkon. Ez bizony pozitív. A teszteket korábban az egészségbiztosítótól rendeltem online, amit egy nap alatt ingyenesen meg is kaptam.

Azonnal hívtam a cégem betegségvonalát, hogy tájékoztassam Őket a helyzetről. A kormány által előírt módon itthon kell maradjak 9 napig önizolálva magam. Gondoltam talán fals pozitív a teszt ezért gyorsan megrendeltem egy otthon végezhető PCR tesztet amit ugyancsak ingyen kaptam és meg is érkezett másnapra. A fejem két számmal nagyobb, az orrom dugult, a torok kapar, szerencsére láz, köhögés nem kínoz. Szerencsére Vica is háromszor oltott és napokig negatív teszteket produkál, de itthon kell maradjon mert így kell ezt menedzselni.

A szabályozás lehetővé teszi hogy elkezdjek teszteket csinálni az 5. naptól. Bizony még mindig pozitív. Rengeteg tea, D vitamin, C vitamin, temperált hely, lassú javulás. Egy hét elteltével a következő kedden végre megvan az első negatív teszt, majd másnap újra. Rendelek egy újabb PCR tesztet, ami még mindig pozitív (lényegesen érzékenyebb, kevesebb vírus jelenlétét is kimutatja). Időközben lánykám is pozitív tesztet produkált, így elvileg meghosszabbodott az izolációm. Mindeközben az országos szakember hiány miatt a rendelő zárva, a kliensek ellátatlanok, illetve akit lehetett a nővérek átirányítottak a cég szomszédos rendelőibe.

Ezen a héten csak csütörtökön kell dolgoznom, hát irány vissza a sűrűjébe. Nagy öröm hogy újra együtt a fedélzeten, rendesen telefoglalt nap két műtéttel fűszerezve. A nap végére éreztem a tíz napos kiesés és az átvészelt fertőzés okozta fáradtságot. Szerencsére a péntekem szabadnap és enyém a teljes hétvége. Vica sincs rosszul, lassan negatívvá vált. Pénteken este visszaérkezett Budapestről a kedvesem is, akit felcsíptem az állomáson miután megérkezett Lutonból.

A következő hétfőtől vissza a rutin mindennapokhoz, körülöttem mindenki negatív teszteket produkál és szerencsére én is. Három vakcina majd aktív áthangolódás után megizmosodott immunrendszerrel éljük a rutin mindennapjainkat újra.

A vírus változásának, a vakcinák nyújtotta védettségnek köszönhetően nagyon könnyen és gyorsan átvészeltük. Ízeket és finomabb illatokat még nem teljesen tökéletesen éreztem eleinte, de mostanra már lassan ez is javul.

A nagyon okosan megalkotott szabályozás, az állampolgári fegyelem és a szerencsére jól megerősített jól működő immunrendszer segítségével túljutottunk egy sokak által félt, sok családban tragédiát okozó, mások által nem igazán komolyan vett fertőzésen.

A vírus minden bizonnyal velünk marad még nagyon hosszú ideig, bizonyára változva, új törzseket produkálva. Az orvostudománynak és vakcinagyártásnak köszönhetően az emberi populáció növekvő biztonságban fog ezzel együtt élni hasonlóképpen ahogy azt a nagy spanyol nátha óta tesszük az influenza vírusok okozta fertőzésekkel, megbetegedésekkel.

Együtt kell élnünk ezen a bolygón a bennünket körülvevő vagy éppen bennünk élő, szaporodó egyéb élőlényekkel, vírusokkal, baktériumokkal, parazitákkal.

Az emberek egymással sokszor nehezen tudnak kijönni gondolkodásbeli, vallási és egyéb különbségek miatt sokszor politikusok gerjesztette feszültségekkel fűszerezetten, míg a szervezetünkben bizony ott garázdálkodnak vagy bennünket segítve élnek láthatatlan apró lények amik szinte nem is élőlények, de mégis szaporodnak, változnak. szép, kerek, izgalmas világ.

süti beállítások módosítása