Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

2020, visszatekintés

2021. január 28. - lódoktor angliában

Január vége, Károly nap, bár én novemberben tartom, szabadnap.

Villanyszerelőre vártam 9 és 12 között, persze nem jött, nem is szólt, remélem nincs baj, csak ...

Kényelmesen felkeltem, reggeli után Csányi Vilmostól olvastam, kedvelem a stílusát, gondolat testvéremnek érzem. Valaha Konrád Lorenz nyomán én is etológus szerettem volna lenni, de az idő tájt az álom maradt, lettem hát lódoktor és naponta figyelhetem meg a pácienseim viselkedését nem igazán természetes körülmények között. A háttérben klasszikus zene szól, az ablakon beragyog a tél végi nap.

Pár napja érkezett meg az új pipadohányom, a napsütés kicsalogat. Előveszem a télire elpakolt kerti székem. Rövid nadrág, egy szál póló, napozás. Az ajtón kilépve pici lila foltként köszönti a közelgő tavaszt egy krókusz. Legkedvesebb virágaim egyike, tán ősszel el kéne dugnom néhány hagymát, hogy egy év múlva mezővé érjen.

Vörösbegy trilláz, pipadohányom illata bódít, élvezem a langyos napsugarak simogatását, enyhe szellő lengedez.

Múlt vasárnap még sűrű hóesésben vezettem Luton felé, kedvesemet a reptérre fuvarozva, Karácsony előtt érkezett és a lezárások miatt itt rekedt velem, amit egyikünk sem bánt, de munkája visszaszólította.

A múlt héten értékeltük az évet területi menedzseremmel. Fura egy felemás évet zártunk a márciustól eldurvult járványhelyzet miatt. Szigorú óvintézkedések mellett folytattuk a mindennapi betegellátást védve a kliensek és a magunk egészségét. Átmeneti torpanás után, mikor csak sürgősségi eseteket láthattunk el, lassan meglendült a forgalom és hihetetlen folyamatos telefoglalt napokkal dolgoztunk. A nem mindennapi körülmények között sikerült a praxis bevételét növelni mindenki megelégedésére. A páciensek folyamatos, magas szintű ellátást kaphattak, nekem meg emelkedést hozott a jó év személyesen is. Az alapbérem emelése mellett a profitból jutalékot is ajánl a cég. Meglátjuk mit hoz az idei év. Ajánlatot kaptam, hogy legyek társtulajdonos a praxisban. Sikeres szakmai év némi szakmai nehézséggel is fűszerezve, de döntő többségében elégedett stabil klienskörrel,ami a praxis szépen emelkedő pozitív értékelésében is jól megmutatkozik. Megéri a befektetett tisztességes munka és a jó kommunikáció. Mindig is szerettem a hivatásom, de az utóbbi években szintet lépett az érzés, hiszen a hosszú évtizedek alatt megszerzett tudás és tapasztalat kényelmes, élvezetes munkát tett lehetővé. Sosem fogom megbánni hogy e mellett a hivatás mellett döntöttem.

A szakmai oldal mellett nem feledkezhetünk meg a világban zajló felfoghatatlan, embert próbáló helyzetről. A coronavírus váratlanul, felkészületlenül érte a humán populációt és rengeteg hibával, sok rossz döntéssel indult a helyzet kezelése és hol van még a csillapodás ?!

Sok, itt Albionban 100 000 család gyászolja az elhunytakat, a betegségen átesettek lassan rehabilitálódnak, az időközben fejlesztett vakcinák lassan lehetővé teszik a megfelelő kordában tartást.

A sok kommunikációs hiba, a média és eszement emberek ostobasága csökkentette a vakcinázással kapcsolatos bizalmat. Az egyes országok, régiók nem egyszerre,egyenlő mértékben tudnak haladni a védekezéssel, szakad szét a világ, nő a feszültség a gazdasági negatív hatások és a bezártság okozta mentális krízis miatt is. Repedezni látszik a biztonságról hitt védőburok, ki tudja mire vezet ez még.

Az utazási korlátozások miatt nem tudjuk olyan gyakran látogatni egymást, ahogy az korábban megszokott, természetes volt. Szerencsére a modern technika részben áthidalja ezt a szakadékot, de az ölelés, összebújás nem pótolható. Modern kori Dekameron lapjait írjuk a föld minden szegletében.

Sok minden történt, sok rossz, sok jó, sok közömbös. A napok rohannak egymás után, a világ egy fordulóponton billeg reméljük a józan ész, a józan belátás és a szebb közös jövő felé billen.

Személyesen az elmúlt év és az eddigi életem során megtapasztaltak, átéltek alapján elégedett, boldog, bizakodó vagyok, hiszen szerető családom, csodálatos, értékes gyermekeim és a magam teljesítménye biztos alapot teremt ehhez.

Minden rosszból ki lehet és ki kell hozni a pozitívat és haladni előre bizakodóan, lendületesen.

süti beállítások módosítása