Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

2020 Január elseje és Barna Radagast reinkarnáció ?

2020. január 02. - lódoktor angliában

Az elmúlt év már majdnem kifutott alólunk, mikor 30-án Rory a kerületi menedzser csizmás kandúr arccal (bár kalapja nem volt, amit pödörgessen) elém állt és kérdezte megtenném- e azt a hatalmas szívességet, hogy vállalom Faygate-ben a Január elsejei Bank Holiday nappali műszakot?

Egyéb dolgom nem lett volna, család otthon, dolgozom 31-én is, hát miért is ne, no persze az összeg sem volt barátságtalan, amit felkínált. Nagyon félrehúz a szemem egy ideje egy teleobjektív felé, az ára egy része ölembe pottyanóban.

A nap ugyanúgy kezdődött, mint általában, igaz csak 9 és nem 8,30 a kezdés, bár ezért este hétig tart a műszak. Kedves szardíniai olasz kolléganőmmel és bukaresti román locum kollégámmal és a rég ismert profi nővérekkel indult a műszak.

A kórház közepesen telt. Bruno a mindig mosolygó portugál fiú adta át az éjszakáról bent maradt betegeket. Kedves, törekvő, tanulni vágyó kolléga sajnos hamarosan elhagy bennünket, mert remek internship várja Derby-ben, ahol európai sebész szakvizsgára aspirál. Fiatal, lelkes, okos, nagyon szurkolok Neki.

Szóval a betegek. Oreo, a mellhártyagyulladásos macska, akivel már karácsony másnapján is találkoztam, egyre rosszabb bőrben van. Bella a husky lány meglepetésemre nézett rám a ketrecből. Két napja láttam, mikor vérvételre és vékonytű aspirációs mintavételre volt vendégünk Three Bridges-ben.

Ágyéktáji fájdalom miatt került be az előző este. Közepes erősségű fájdalomcsillapítót kapott a behozatal előtt, gyakorlatilag, tünet- és panaszmentes, örömmel, hatalmas lendülettel feszül a póráznak, mikor kiviszik pisilni. Megbeszéljük hogy gyorsan hazaadjuk egy hétre való fájdalomcsillapítóval, úgyis beszélünk gazdájával hamarosan, mert bármelyik nap visszajöhet a cytológiai lelete.

Szomszédjában levegőt kapkodó társa autóval találkozott és traumás tüdősérülés szövődményeként légmell alakult ki.

Bruno már beérkezéskor leszívott a levegőből, nyugtatóval nem rossz az állapota.

Az egzotikus részlegben papagájok hangoskodnak, sün fekszik bágyadtan kis kuckójában.

Az előjegyzésben kettőig már tele vagyunk bejelentkezett betegekkel. Megérkezik az első és mi felváltva látjuk el Őket. A beérkezettek és a mi szerencsénkre nincs életveszélyben lévő kliens, inkább csak biztonságból hozták be a nem olcsó sürgősségi ellátásra.

Fiatal terrier már járt kollégánál, a jobb parotis tájék durván megduzzadt, első alkalommal allergiára gondolva szteroiddal látták el, de nem igazán javult, sőt a duzzanat mérete nőtt és nehezen eszik. Alapos fizikális vizsgálatkor lázasnak bizonyul és a helyeződés alapján nyálmirigy- kevésbé valószínűleg nyirokcsomó gyulladásra gyanakszom. A megkezdett terápiát kiegészítem az ezen a tájékon és szövetekben hatékony antibiotikummal és visszarendelem az eredendő kollégához kontrollra.

Beteg követ beteget, surran a fonendoszkóp, csusszan a lázmérő, megbeszéljük a tüneteket, valószínű diagnózist állapítok meg és kezelést javasolok. Ebédidőig nincs kórházi felvétel.

A délután laza, 4 után jön a napom fénypontja. Idősebb és fiatalabb ladik Cavalier King Charles kan kutyussal. A korosabb hölgy alaposan felöltözött, nyakában sál, fején sapka. Ránézve Radagast képe ugrik be, bár nincs semmi nyoma a sapi alatt fészkelő madaraknak.

A kismanó, mármint a kutya mozgása furcsa, bizonytalan, billegő, a bal mellső lábát nem tudja használni. Gazdi agyvérzésre gyanakszik. Alapos vizsgálat, neurológiai irányba is kiteljesítve. A bal mellső lábon nem korrigál, a hátsón kicsit renyhe a propriocepcio, a jobb oldal rendben. A szemfenekek rendben, az erek normális méretűek, az agyi reflexek rendben. Elmondom a kedves hölgynek, hogy mire gyanakszom. A fajtára jellemző genetikai hátterű, a koponya rendellenes formája miatt kialakult kisagyvelő elmozdulás és valószínűleg a gerincvelő közepén futó csatorna rendellenessége van a háttérben. A biztos diagnózist CT felvétel adná. A hölgy ezt nem szeretné a költségek miatt és amúgy is 77 vagyok mondja.

Kedvesen rámosolygok és közlöm, hogy ezt csak Ő tudja, érzi. Én nem ezt látom és amúgy pedig csak nagy az élettapasztalata. Bűbájosan rám mosolyog. Javasolom hogy gyógyszeresen próbáljunk jó életminőséget elérni. Nagyon köszöni és megjegyzik, hogy soha nem volt még ilyen alaposan kivizsgálva a kis beteg és ennyi infót sem kaptak eddig. A megfelelő demonstráció érdekében pillanatok alatt találtam remek képeket online.

Elköszönünk, Ők kimennek a recepcióhoz az anyagiakat rendezni. Én más ügy miatt elmegyek mellettük. A kedves, sapkás, mosolygós arc még egyszer rám fókuszál, hihetetlen kedves, meleg mosollyal köszön el még egyszer.

Szívet melengető pillanatok ezek.

Lassan peregnek a homokszemek és már alig maradt fölül, mikor Bella gazdasszonya  megérkezik a felnőttkorú fiával. Megbeszéljük a helyzetet és Bella örömmel, csóválva robog át a folyosón, hogy újra a családdal legyen.

A tüdősérült beteg szépen veszi a levegőt, javasolom, hogy várjunk még a leszívással és az esetleges mellkasi drén behelyezéssel, mert nem tűnik túlnyomásos formának és a nyugalom és az idő elvégzi a gyógyító munka nagy részét. Kontroll röntgen igazolja az álláspontomat, mindenki megnyugszik.

Befutott Julia az éjszakai állatorvos kolléga is. A nagyapja Pécsről származik, mint jómagam is, de Ő fiatalon Olaszországban kezdett új életet és az unoka már csak a sziát tudja a nagyapa nyelvéből.

Az év első napja szinte olyan volt, mint az előző utolsója. Munkával, jóérzéssel, szakmai élményekkel amit követ még további 364 a következő újévig.

Happy New Year !

süti beállítások módosítása