Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

A tél slágere a bolha és a bolhanyál allergia

2019. január 12. - lódoktor angliában

Az elmúlt hetekben hirtelen megnőtt az egy napra eső bolhákkal társbérletben élő és a bolhanyál allergiával küzdő macskabetegek száma. Van tulajdonos, aki észleli az élősdiket, van aki csak csodálkozik, hogy miért harapja, vakarja magát a szőrét vesztő és pörkökkel tarkított állat. Közép-Európában megszoktuk, hogy a tél sok élősködővel elbánik, vagy csökkenti a populációt, ami nem igaz Angliára. A kijáró macskák télen több időt töltenek a házakon belül és a behurcolt kifejlett, jóllakott nőstények elpotyogtatják a sok millió petét, amik a fűtött, páratelt otthonokban vidáman kikelnek és szaporítják a létszámot. Naponta több döbbent arcot látok és fogynak a bolhaellenes szerek és az otthoni védekezést szolgáló spray-k is rendesen. A régebbi hatóanyagok már sokszor nevetésre ingerlik a bolhákat, de sajnos már az újabbakkal szemben is látok rezisztenciát, aminek csöppet sem örülök. A mai nap legrosszabb élménye a vérfogyottra szívott 3 hónapos az én bébim megnevezésű szegény kis állat volt nagyon erősen leromlott állapotban. Megkapott mindent, amit lehetett és reménykedem, hogy parányi teste elég erős még ahhoz, hogy megerősödjön és egészséges, doromboló kedvenc lehessen belőle. Mekkora galibát is tud okozni egy parányi, nem annyira ugráló, mint többször a szőr között oldalazó, vérszívó élősdi. Szép régi tévhitek még ma is fel felbukkannak, miszerint a bolha ellen azért jó a nyakörv, mert naponta elzarándokolnak könnyet inni, mikor is érintkeznek a bolhanyakörvvel. Eszembe jut erről a trükkös egércsapda, mikor az egér útvonalába elhelyeznek egy pengét, attól jobbra egy adag sajtot, balra egy darabka szalonnát. Miközben az egér tanakodik, hogy melyiket is válassza fejecskéjét forgatva jobbra-balra, a csalfa penge fejét veszi. Horror.

Talán nem véletlen, hogy nehezen talál kiadó lakást, aki állattal kíván költözni. A kiköltözés előtt szakemberrel kell a lakást, házat élősködő mentessé tenni. Ahány ház, annyi bolha, akarom mondani szokás.

Így van ez errefelé a ködösnek mondott, de általam eddig mindig ködmentesnek megélt Albionban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lodoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr8814558860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása