Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

Helyünk a világban.

2019. január 10. - lódoktor angliában

Egy hónapja kaptam meg a végleges kinevezésemet. Az eltelt, munkával töltött idő persze kevesebb, mert a karácsony- szilveszter tengelyben családi programokkal fűszerezett volt az élet. Az én kedvesem egy hetet töltött itt velem, nagyokat kóborolva a környéken, London utcáin vagy éppen németalföldi festők kezei közül kikerült csodákat nézve. Elszaladt az idő. A központból hívtak, hogy a cég hagyományainak megfelelően időnként a body-m meglátogat, hogy segítsen a beilleszkedésben, nem zavar-e ? Hogy zavarna, hiszen számos kérdés felmerül menet közben, nagyon örülök, mert ezzel a segítséggel magabiztosabb lehetek főleg az adminisztrációs ügyekben. Meg is jött Matt a területi igazgatónk, aki egy kellemes, segítőkész kolléga. A saját szoftverben kalandozva, új lehetőségeket mutatott és pár általam írt bejegyzést átnéztünk, kritikusan értékelve azok megfelelőségét, minőségét. Közös örömünkre minden rendben volt, pedig nem angol anyanyelvűként nem mindig egyszerű szabatosnak lenni. Arról nem is beszélve, mikor meglódulnak az ujjak a klaviatúrán és sorakoznak az elütések, ami a napi sietős életben nem mindig tűnik föl. Elmondtam a saját terveimet is a jövővel kapcsolatosan, amiben teljesen egyet is értettünk. Szeretnék több stabil nővért, egy másik állandó állatorvost magam mellé, tudván, hogy először meg kell termelni hozzá az alapokat, bizonyítani, hogy érdemes, aztán hajrá. Van egy álmom, amit megosztottam a csapatom tagjaival, ezért már közös az álom. Meglátjuk, 6 vagy 12 hónap múlva már jobban látszik, mennyire reális. Beszélgetés közben felmerült hogy szívesen végzek ultrahangos vizsgálatokat, de a közeli 3 praxis által közösen használt eszköz van csak. Kellemes meglepetésemre főnököm felajánlott egy kiváló minőségű kardiológiai vizsgálatokhoz is használható készüléket, amit a szomszéd branch-ról át tudunk telepíteni, mert az ott dolgozó kolléga cégen belül átmegy a lakóhelyéhez közelebbi egyik rendelőbe. Örömmel tájékoztattam, hogy komoly endoszkópos felszerelésünket is tudom használni, amihez szükség lenne néhány kiegészítő eszközre. Minden csak megbeszélés és ár kérdése, de katéterek, biopsziás fogók bármikor beszerezhetők.

Szép nap ez. Be - és elfogadtak, a visszatérő kliensek kedvesen régi ismerősként üdvözölnek, a gyógyult kedvencek családtagjai nagy szeretettel köszönik a segítséget. Ezért vagyunk itt, ezért érdemes reggelente felkelni és végigdolgozni a napot. A héten két rezidens, frissen végzett kolléga is töltött nálunk 1-1 napot elsősorban a recepciós feladatok tanulása miatt, de adtam lehetőséget egyszerű vizsgálatok és oltások elvégzésére, miközben árnyékkén ott voltam, ha segítség kellene. Kedvesek, sokat szoronganak, tapasztalatlan reménységei a jövőnek. Nyugtattam őket, hogy mindenki, a régebben végzettek is hibázhatnak. A lényeg az, hogy tudásuk legjavát adva a kliensre odafigyelve, alaposan vizsgálva, jól kommunikálva dolgozzanak mert így megy minden rendesen. Nem kell azonnal diagnózishoz jutni, fel kell vázolni a lehetséges problémákat, a pontos diagnózishoz vezető utakat, elkezdeni a tüneti kezelést és haladni lépésről lépésre, ahogy a gazdikkal meg lehet állapodni. Ha több lehetséges kezelés van, azt mind fel kell vázolni, hogy választani tudjon a kedvenc családja, lehetőségeihez mérten. Boldogan jönnének máskor is, mondták, Az ajtó mindig nyitva és örülök, hogy újra taníthatok.

Három hónap mérlegét megvonva úgy érzem nagyon jó döntést hoztam. Hőböröghettem volna hogy ekkora tudással, tapasztalattal rezidensként gyermekeim korú kollégák mögött állva kellett kezdenem. Nem tettem, mert meg akartam ismerni a helyi viszonyokat, az adminisztrációt, hogy minél kevesebb hibával vezethessem a rám bízott praxist, amiből egy családias, mindenkinek kellemes munkahelyet formálhatunk közösen. Két hét múlva leülünk a lányokkal először és átbeszéljük, hogy ezt közösen hogyan tudjuk megvalósítani, nekik mi a véleményük és hozzáállásuk. A szeretetteli mosolyaikból és már szinte baráti együtt töltött időből kiindulva jó úton járunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lodoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr2114554678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása