Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

Egy állatorvos mindennapjai Angliában

Első jelentkezés

2018. november 24. - lódoktor angliában

Szép napot, szép estét.

Miért is kezdtem blog írásába ? Három éve, mikor először jöttem dolgozni Angliába megígértem egy kedves kollégámnak, hogy élményeimet megosztom Vele és másokkal is. Akkor kimaradt de az adott szó kötelez és rövid hazai munka után visszavonzott a sziget.

Miért jön ide dolgozni valaki 57 évesen ? 

A válasz összetett. Sok évtizedes tisztességesen végzett munka után osztottam-szoroztam és a végeredmény Anglia lett. Otthon vállalkozóként a hatályos szabályok miatt képtelenség tisztességes munkával, tisztességesen boldogulni. Fiatalon mikor lezáródott a 2. világháborút követő korszak azt hittük normális új világ kezdődik és kialakul kezdeti nehézségek után egy élhető tisztességes világ. Döcögve indult, aztán előbújtak a régmúlt árnyai, szellemei, dohos ideák, házmester mentalitás. Mindez a közelmúltban egyre durvább mértéket öltött. A légkör egyre rosszabb, a változtatáshoz összefogásra lenne szükség, aminek körvonalai sem látszanak. A politikusok nem a hazát csak a saját önös érdekeiket szolgálják. Mindenkinek egy élete van és ki ki a maga sorsának kovácsa, hát én elindultam.

A másik nagyon fontos szempont az angol emberek tradicionális felelős állattartási kultúrája. Tudják, hogy egy állat tartása felelősséggel és nem kis költséggel jár. Természetesen itt sincsen kolbászból a kerítés, igaz legtöbb helyen nincs is. Az állatorvos nem olcsó, persze vannak különbségek praxisok között és van árverseny is. Én itt megtaláltam a saját szakmai elveimnek leginkább megfelelő igényes, nem olcsó ellátást biztosító céget, ahol szervezett körülmények között igényes, magas színvonalú ellátást tudunk biztosítani az év 365 napján 24 órában. Itt is előfordul, hogy az állattartók az előzetesen kalkulált árat nem tudják zsebből fizetni, de széleskörű biztosítási lehetőség és az állatok kezelését segítő hitel is segítheti a megfelelő diagnosztikai és terápiás munkát. Akik financiális okokból ezt nem tudják vállalni, azoknak segítenek az állatvédelemmel foglalkozó szervezetek, igaz korlátozott lehetőségekkel. Egy fontos alapszabály van, amit mindenki kötelezően betart. Állatot nem hagyunk szenvedni. Ha a tulajdonos fizetésképtelen én akkor is köteles vagyok fájdalmat csillapítani. Ha az állat ellátása nem biztosított, akkor az állatvédelmi hatóság intézkedik a hatályos szabályok szerint. Nem hagyják a fizetésképtelen, felelősséget vállalni nem tudó tulajdonosnál az állatot. És ez így van rendjén.

Kicsit megalapozva a későbbieket írtam a fentieket és ígérem rendszeresen fogok jelentkezni a jövőben nem csak szigorúan az állatorvoslással foglalkozva, hiszen ez az ország is, mint bármelyik másik a világon tárháza a csodás helyeknek, dolgoknak, történeteknek. Eltérő, sokszor mókásnak, furcsának tűnő szokások régi gyökerekkel. Szerencsésebb nép, hiszen a normannok Hastingsi  győzelme óta  Cromwelltől eltekintve világrengető változások nem voltak, igaz a földi világ nagy területein Ők intézték az őslakosok sorsát nagyon sokáig, ami magával hozta az ország multikultúrális világát. Sok, az egykori gyarmatokról betelepült vagy csak egyszerűen kalandvágyó él itt együtt normális keretek között. Vannak persze helyi feszültségek egyes városokban, kerületekben, de összességében élmény a közösségi tereken járva körülnézni, ahol minden bőrszín jelen van, mosolygok és visszamosolyognak. Az utakon igaz jobb oldalon ülve élvezem azt, hogy elvétve találkozom agresszióval. Persze Londonban csúcsforgalom idején hallatszik dudaszó, de elvétve. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lodoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr7314390980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Torokzs 2018.11.26. 10:00:45

Végre Karcsi, már nagyon vártam
süti beállítások módosítása